Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Пуна подршка Кипра Србији на предстојећој Генералној скупштини Интерпола

Пуна подршка Кипра Србији на предстојећој Генералној скупштини Интерпола

Београд/Атина, 29. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас са председником Кипра Никосом Анастасијадесом о штетним последицама евентуалног чланства такозваног и самопроглашеног „Косова“ у Интерполу.


Стефановић је на маргинама трећег „Самита Европске уније и арапског света“, који се одржава у Атини, упознао кипарског председника са ставовима Србије по питању захтева „Косова“ за пријем у ову међународну полицијску организацију.

Евентуални пријем би, како је нагласио, представљао грубо кршење међународног права и Резолуције 1244 Савета безбедности УН, као и правила и процедура Интерпола.

Само чланице Уједињених нација и посматрачи у УН, како је нагласио, могу бити чланице Интерпола.

Председник Кипра Никос Анастасијадес подсетио је на то да његова земља не признаје такозвано „Косово“ и да ће пружити пуну подршку Србији на предстојећој Генералној скупштини Интерпола.

Анастасијадес је истакао да две државе имају одличне односе, а саговорници су сагласни да треба успоставити трилатералну сарадњу између Србије, Кипра и Грчке.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs