Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Потписан уговор за реконструкцију пута Нови Пазар–Тутин

Потписан уговор за реконструкцију пута Нови Пазар–Тутин

Београд, 29. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас са турском компанијом “Ташјапи“ комерцијални уговор за реконструкцију државног пута Нови Пазар–Тутин, који је вредан 24 милиона евра.


Уговор су, поред потпредседнице Владе, потписали председник поменуте компаније Емрулах Туранли и вршилац дужности директора ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак, у присуству потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића и амбасадора Турске у Србији Танжуа Билгича.

Михајловић је подсетила на то да је данашњем догађају претходило потписивање Споразума о сарадњи у инфраструктурним пројектима између две владе, Меморандума о разумевању између Министарства и компаније „Ташјапи“ из маја ове године и Оквирног споразума између Владе Србије и поменуте турске компаније.

Данас започиње реализација првог пројекта са турском компанијом „Ташјапи“, вредног 24 милиона евра. Уговор који је данас потписан подразумева израду идејног пројекта и плана детаљне регулације, као и извођење радова у дужини од 20,5 километара, прецизирала је она.

Реконструкција пута Нови Пазар–Тутин, како је нагласила, од изузетног је значаја за више од 150.000 грађана који живе у том делу Србије.

Приоритет је превасходно безбедност путева, али и повезивање које ће омогућити бржи проток робе и људи, указала је Михајловић и изразила уверење да ће извођач радова учинити све да грађани добију квалитетан и добар пут.

Љајић је изразио захвалност председнику Србије Александру Вучићу и Михајловић на томе што су створили политичке, правне и финансијске услове да се пројекат реализује.

Билгич је напоменуо да две земље имају добре билатералне односе и да је ово први од инфраструктурних пројеката чија изградња креће, очекујући да ускоро почне и реализација пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs