Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Дачић упутио телеграм саучешћа државном секретару САД

Дачић упутио телеграм саучешћа државном секретару САД

Београд, 28. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа државном секретару Стејт департмента Мајклу Помпеу поводом пуцњаве у синагоги у Питсбургу у којој је живот изгубило једанаест људи.

Фото: msp.gov.rs

„Дубоко ме је потресла вест о безумном чину у синагоги у Питсбургу. Српски народ, и сам жртва злочина по националној и верској припадности, осуђује овај гнусни злочин и искрено саосећа са грађанима Америке и јеврејским народом.

Овај безумни чин мора свима нама бити опомена, али и упозорење на опасности од оживљавања идеологије и политичке праксе које су довеле до страхота у прошлости. Наша дужност је да се против тога боримо, јер заборав злочина је нови злочин и позив да се он понови.

Користим прилику да Вама и народу Сједињених Америчких Држава, у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје лично име, упутим изразе најдубљег саучешћа, као и најискренијег саосећања са породицама које су изгубиле своје највољеније и брз и успешан опоравак рањенима“, наводи се у телеграму саучешћа.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs