Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Михајловић најоштрије осудила напад Јеремића на премијерку

Михајловић најоштрије осудила напад Јеремића на премијерку

Београд, 28. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић најоштрије је данас осудила језик мржње Вука Јеремића према председници Владе Ани Брнабић.

Михајловић је рекла да лидери опозиције из Савеза за Србију настављају са срамним увредама и ширењем говора мржње у јавности.

Као да их недавни позиви на силовање и бешење председнице Владе нису довољно опаметили, један од њих, Вук Јеремић, наставља са вређањем и показивањем мржње према женама, истакла је Михајловић.

Она је нагласила да је у времену када се цело друштво бори против насиља над женама неприхватљиво да неко, ко се назива председником политичке странке, понаша простачки и насилнички.

Језик мржње и увреде нам не могу донети ништа добро. Којој год политичкој опцији да припадамо не смемо дозволити себи овакво понашање. Вук Јеремић и дружина нам, заправо, показују како би се опходили према женама у Србији да су на власти. Радите Вуче на себи, излечиво је!, поручила је Михајловић.

Потпредседница Владе истакла је да политичари могу износити различите ставове, али да је свако вређање на националној, верској или сексуалној основи недопустиво.

Морамо градити друштво ненасиља и културу поштовања других, без обзира којој нацији припадају, којој вери се приклањају и ког су сексуалног опредељења, закључила је потпредседница Владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs