Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Сарадња Србије са Црноморском трговинском и развојном банком

Сарадња Србије са Црноморском трговинском и развојном банком

Београд, 27. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас, на маргинама Форума за енергетску безбедност Евроазије у Београду, са председником Црноморске трговинске и развојне банке Димитријем Панкином.

Фото: msp.gov.rs

Председник Црноморске трговинске и развојне банке представио је активности банке и упознао са условима које банка буди својим чланицама.

Панкин је указао на могуће модалитете сарадње Србије са банком који би водили ка евентуалном чланству и замолио да Република Србија размотри могућност приступања банци.

Дачић је истакао значај који Србија придаје развоју економије целог региона и самим тим улогу коју регионалне финансијске институције овог типа имају.

Он је подсетио на веома развијену сарадњу Србије са највећим глобалним финансијским институцијама и рекао да ће Србија пажљиво размотрити евентуално чланство у банци, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs