Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Влада Србије неће толерисати грешке на инфраструктурним пројектима

Влада Србије неће толерисати грешке на инфраструктурним пројектима

Уб, 27. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је синоћ деоницу ауто-пута Уб-Лајковац и том приликом се захвалила српским и кинеским компанијама и радницима који раде даноноћно како би поправили лоше изграђен ауто-пут.

Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је истакла да је ово преседан у модерном грађевинарству.

Никада више не сме да се деси овакав јавашлук да морамо поново да радимо већ изграђен ауто-пут који је плаћен 100 милиона долара. Влада Србије нема пара за бацање, кривци за ово морају да одговарају. Преседан је да се нов ауто-пут ради изнова. Овде смо и да покажемо грађанима Србије како су неки претходни радили и колико нас то кошта. Пут који је требало само да одржавамо, ми смо принуђени да градимо испочетка. Да нам се то више никада не деси, изјавила је Михајловић.

Она је послала поруку да Влада Србије нема новца за бацање и да неће толерисати никакве грешке на друмским и железничким инфраструктурним пројектима.

Наш циљ је да до краја године пустимо у саобраћај целу деоницу од Обреновца до Чачка. Даћемо све од себе да ову деоницу коју су други лоше изградили поправимо, да добијемо безбедан и квалитетан ауто-пут, закључила је она.

Директор Енергопројект нискоградње Александар Станојевић рекао је да се на деоници дугој 12,5 километара комплетно изнова ради 2,5 километра.

Фото: mgsi.gov.rs

Као што можете да видите, појавила се вода, коришћени су лоши материјали и лоше се градило. Због временских услова принуђени смо да користимо камене материјале који то могу да поднесу. Врло незахвалан посао, први пут у својој каријери нов ауто-пут мењамо из корена, навео је Станојевић.

Директор Коридора Србије Зоран Бабић истакао је да је ово предузеће надзорни орган на овој поправци, додавши да држава није желела да ставља главу у песак и да ће заједно са пројектантима и извођачима радова учинити све да грађани Србије добију модеран и квалитетан ауто-пут.

Амбасадор НР Кине у Србији Ли Манчанг похвалио је борбени дух Владе Србије и изразио уверење да ће српске и кинеске компаније заједно завршити све потребне радове.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs