Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Снажна подршка Шпаније даљем процесу евроинтеграција Србије

Снажна подршка Шпаније даљем процесу евроинтеграција Србије

Београд/Малага, 26. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар иностраних послова, Европске уније и сарадње Шпаније Жосеп Борел оценили су данас да су билатерални односи двеју земаља изванредни, изразито пријатељски и без отворених питања.


На састанку, који је одржан на маргинама Медитеранске конференције ОЕБС-а, истакнуто је обострано опредељење за даље унапређење свих видова билатералне сарадње, а посебно на пољу економије.

Дачић је изразио задовољство континуираном подршком Шпаније европским интеграцијама Србије, и нагласио да је чланство у ЕУ наш стратешки спољнополитички приоритет.

Он је посебно изразио захвалност Шпанији на чврстом ставу по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова, као и на подршци коју нам даје у свим међународним организацијама.

Дачић је, оценивши да је Шпанија један од наших највећих пријатеља у ЕУ, и овом приликом исказао јасну подршку очувању њеног територијалног интегритета и јединства.

Борел је поновио снажну подршку Шпаније даљем процесу европских интеграција Србије, и потврдио принципијелан став званичног Мадрида по питању подршке територијалном интегритету и суверенитету Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs