Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Укључивање пензионера у друштвене активности од великог значаја

Укључивање пензионера у друштвене активности од великог значаја

Нови Сад, 26. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас у Новом Саду свечаности поводом обележавања 72 године постојања и рада Удружења пензионера тог града.


Стефановић је подсетио на то да је МУП прошле године укључио пензионисане полицајце и ватрогасце, људе огромног знања и искуства, који су читав живот посветили безбедности ове земље, у процес увођења предмета Основи безбедности деце у основне школе.

Они, заједно са активним полицајцима, подучавају ђаке првог, четвртог и шестог разреда о томе како да буду безбедни у саобраћају, да кажу не дрогама, како да се понашају у случају пожара и још много тога, објаснио је он.

То показује како пензионерима не мањка енергије и како се могу укључити у друштвене активности, указао је потпредседник Владе, истичући да је неопходно да као једно озбиљно и зрело друштво увек показујемо бригу о пензионерима.

Искористићу ову прилику да још једном захвалим свима вама који сте учесници ратова и ослободили сте ову земљу од разних окупација, али и свима вама који сте се борили за њу и у миру, биткама за изградњу болница, фабрика и путева, навео је он.

Желим да вам искажем захвалност и у име председника Републике Александра Вучића на томе што сте поднели терет и помогли да наша земља данас стане на ноге и да има снаге, као и да повећамо пензије и да можемо да размишљамо о томе шта још можемо да урадимо за вас, рекао је Стефановић.

Поменуто удружење је основано 1946. године, када је имало само 50 чланова, док их данас има више од 25.000, који се залажу за што бољи друштвени, материјални и социјални положај пензионера, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs