Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапредити економску сарадњу Србије и Андалузије

Унапредити економску сарадњу Србије и Андалузије

Београд/Севиља, 25. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се у Севиљи са представником Владе Краљевине Шпаније у Аутономном региону Андалузија Алфонсом Родригес Гомес де Селисом.


Дачић је том приликом изразио задовољство због посете Андалузији, истичући значај овог аутономног региона, који има приближно исти број становника као Србија.

Он је нагласио важност међусобне подршке, а у разговору је обострано истакнут значај отварања Почасног конзулата Републике Србије у Севиљи.

Такође, изнета су и очекивања да ће одлични политички односи резултирати и унапређењем економске сарадње између Андалузије и Србије.


Дачић је данас разговарао и са шефицом Агенције за промоцију извоза Андалузије Ванесом Бернард Гонсалес о унапређењу економске сарадње и важности размене привредних делегација.

Он је указао на повољан привредни амбијент у Србији за привлачење страних инвестиција, и нагласио да пријатељске везе Србије и Шпаније дају пуно могућности за развој свеопштих веза, на обострано задовољство, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs