Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > До краја године отварање ауто-пута од Обреновца до Прељине

До краја године отварање ауто-пута од Обреновца до Прељине

Београд, 24. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је данас да ће у 2019. години почети изградња деонице ауто-пута Нови Београд–Сурчин, у дужини од девет километара.


Михајловић је, током скупштинске расправе о предлозима десет закона чији је предлагач то министарство, навела да ће деоница Сучин–Обреновац бити завршена до краја 2020, односно почетком 2021. године.

Према њеним речима, до краја ове године биће пуштен у саобраћај ауто-пут од Обреновца до Прељине, а већ од 1. марта 2019. почиње изградња следеће деонице на ауто-путу који ће повезати Србију са Црном Гором, од Прељине до Пожеге.

Она је указала на то да није било једноставно уговорити све то, започети радове, завршити све пројекте и експропријацију, и додала да ће ови пројекти и те како значити за привредни развој тог дела Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs