Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Даље развијати дугогодишње пријатељске односе са Лаосом

Даље развијати дугогодишње пријатељске односе са Лаосом

Београд, 23. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Народне Демократске Републике Лаос Пукао Помавонгса, који на нерезиденцијалној основи покрива Србију из Амбасаде Лаоса у Аустрији.

Фото: Министарство спољних послова

Дачић је пренео изразе захвалности свом саговорнику на активном залагању за унапређење свеукупних билатералних односа двеју земаља током четворогодишњег мандата.

Он је потврдио да Србију и Лаос традиционално повезује пријатељство, поштовање и обострано разумевање, посебно по питању поштовања међународног права.

Дачић је посебно изразио захвалност на чврстој и континуираној подршци Лаоса суверенитету и територијалном интегритету Србије, уз уверење да ће дугогодишњи пријатељски односи двеју земаља наставити да се крећу узлазном путањом на свим пољима.

Први потпредседник Владе је истакао да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње, и додао да је Србија отворена за то да са Лаосом ову област уговорно регулише.

Дачић је уједно поздравио и интензивирање образовне сарадње између две земље, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs