Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Очување формата седница СБ УН о КиМ од суштинске важности

Очување формата седница СБ УН о КиМ од суштинске важности

Београд, 22. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас специјалног представника генералног секретара Уједињених нација и шефа УНМИК-а Захира Танина, у склопу његове редовне посете Београду пред предстојећу седницу Савета безбедности УН о раду УНМИК-а.

Фото: Министарство спољних послова

На састанку је било речи о актуелној осетљивој безбедносној и политичкој ситуацији на Космету, посебно у контексту низа провокативних и једностраних потеза које је приштинска страна предузела у последње време, а које су противне духу дијалога и додатно повећавају напетости.

Том приликом је указано на значај даљег несмањеног присуства и деловања УНМИК-а како би се створили услови за нормалан и достојанствен живот Срба и припадника других неалбанских заједница на Космету, у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН.

Дачић је нагласио да је за Србију очување актуелне динамике и формата седница Савета безбедности УН-а о раду УНМИК-а од суштинске важности, посебно у тренутку интензивних напора за проналажење компромисног и одрживог решења у оквиру дијалога са Приштином.

Теме разговора биле су и перспектива дијалога Београда и Приштине и даљи ангажман УНМИК-а у кључним областима мандата, попут стварања услова за одржив повратак интерно расељених лица на Косово и Метохију.

Дачић је изразио посебну захвалност саговорнику на до сада уложеним напорима у реализацији мандата УНМИК-а, уз очекивање да ће Мисија и у наредном периоду наставити да делује у пуном капацитету, у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs