Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија и Вијетнам опредељени за даље јачање сарадње

Србија и Вијетнам опредељени за даље јачање сарадње

Београд, 22. октобар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету нерезиденцијалног амбасадора Социјалистичке Републике Вијетнам у Србији Тран Тхан Цонга.

Фото: Министарство спољних послова

Дачић је изразио захвалност Цонгу на личном доприносу унапређењу билатералних односа Србије и Вијетнама, уз уверење да ће дугогодишњи пријатељски односи између наших земаља наставити да се унапређују, посебно у области економске, образовне и научно-културне сарадње.

Први потпредседник Владе је пренео амбасадору Вијетнама и саучешће поводом смрти донедавног председника те земље Тран Даи Куанга.

Он је изразио задовољство високим степеном разумевања између Србије и Вијетнама у кључним питањима билатералне и мултилатералне сарадње.

Дачић је посебно исказао захвалност Вијетнаму због подршке територијалном интегритету Србије, уз напомену да је једнострано проглашена независност такозваног "Косова" флагрантни пример кршења међународног права и угрожавања територијалног суверенитета чланице Уједињених нација.

Такође, потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног дијалога и уверење да ће се наставити позитиван тренд сусрета на високом нивоу између Србије и Вијетнама, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs