Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Проблеми са Гуглом техничке природе

Проблеми са Гуглом техничке природе

Београд, 19. октобар 2018. године – Поводом информација које су се појавиле у јавности и на друштвеним мрежама, да је Србија стављена на „црну“ листу од стране компаније Гугл, Кабинет председнице Владе Србије жели да обавести јавност да су од те компаније добијена чврста уверавања, да је реч о техничком, а не политичком, финансијском или правном проблему.


Председница Владе је реаговала чим су се те информације појавиле на друштвеним мрежама и директно ступила у контакт са менаџментом компаније Гугл у Сједињеним Америчким Државама.

Председница Владе и њен тим задужен за дигитализацију, целог дана су у непосредном контакту са представницима компаније Гугл од којих су добили чврста уверавања да је реч о техничком, а не политичком, финансијском или правном проблему.

Очекује се најскорије решење овог техничког проблема и наставак нормалног функционисања свих сервиса компаније Гугл у Србији.

Кабинет председнице Владе верује да ће се компанија Гугл ускоро о овоме изјаснити.

Због истинитости информисања целокупне јавности, Кабинет председнице Владе апелује да се овако важне информације најпре провере, а објављивањем непроверених информација нарушава се имиџ Србије, поверење наших грађана и отежава ситуација пословној заједници.

Кабинет председнице Владе стоји на располагању за све додатне информације.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs