Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија цени принципијелан став Словачке о непризнавању Косова

Србија цени принципијелан став Словачке о непризнавању Косова

Београд, 19. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас, у разговору са потпредседником Владе Словачке за инвестиције и информатизацију Рихардом Рашијем, да Србија веома цени партнерство и подршку коју Словачка пружа нашој земљи на путу ка чланству у ЕУ.


Брнабић је информисала саговорника о последњим провокацијама и неприхватљивим акцијама привремених институција самоуправе у Приштини, и нагласила да Србија цени принципијелан и доследан став Словачке о непризнавању једнострано проглашене независности Космета.

Раши је подвукао да политика и подршка Словачке према територијалном интегритету Србије остаје непромењена, и најавио нове пројекте и стратегију даљег унапређења сарадње, нарочито у области дигитализације и развоја информационих технологија.

Саговорници су оценили да је безбедност у области високих технологија веома важна, и изразили спремност да даље развијају сарадњу на том пољу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs