Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Велики потенцијал за даљи развој економске сарадње са САД

Велики потенцијал за даљи развој економске сарадње са САД

Београд, 18. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са замеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију Метјуом Палмером о билатералним односима двеју земаља, актуелној политичкој ситуацији у Србији и региону, као и о даљем напретку економске сарадње.


Брнабић је, говорећи о дијалогу Београда и Приштине, истакла да су за нас мир и стабилност од кључне важности и да остајемо чврсто посвећени постизању компромисног решења.

Она је подсетила на то да је Београд испунио све своје обавезе које проистичу из Бриселског споразума, а да Приштина није испунила ниједну.

Палмер је нагласио да САД чврсто верују да је за очување мира и стабилности у региону неопходна сарадња, и истакао значај наставка дијалога Београда и Приштине, како би се дошло до тог циља.

Саговорници су постигли сагласност о томе да на економском плану постоји велики потенцијал за даљи развој сарадње двеју земаља, чему у прилог иде и недавно потписани Меморандум о разумевању у области инфраструктуре, који има за циљ да унапреди услове сарадње у овој области.

Брнабић је оценила да су резултати реформи спроведених у области економије и правосуђа у Србији показатељ посвећености Владе да даље ради на унапређењу услова пословања, што је снажан подстицај за долазак америчких и других компанија и гаранција да ће радити у предвидивом и подстицајном пословном окружењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs