Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Испуњена сва мерила за отварање преговора у оквиру Поглавља 11

Испуњена сва мерила за отварање преговора у оквиру Поглавља 11

Београд, 18. октобар 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Закључак о усвајању Акционог плана за преузимање, усвајање и спровођење правних тековина ЕУ у области пољопривреде и руралног развоја у оквиру приступних преговора Републике Србије са Европском унијом.


Усвајање овог документа наведено је као једно од два мерила за отварање преговора у области Поглавља 11 – Пољопривреда и рурални развој. Акциони план за Поглавље 11 садржи план и динамику усклађивања националног законодавства у области пољопривреде и руралног развоја са правном регулативом Заједничке пољопривредне политике ЕУ у претприступном периоду.

Акцион план за Поглавље 11 званичним путем биће достављен Европској комисији, као одговор на прво мерило за отварање преговора у Поглављу 11.

С обзиром на то да се друго мерило (подношење захтева за поверавање реализације буџета за IPARD II) сматра испуњеним, усвајањем Акционог плана испуњена су сва мерила за отварање преговора у Поглављу 11.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs