Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Ускладити жеље и финансијске могућности у пронаталитетној политици

Ускладити жеље и финансијске могућности у пронаталитетној политици

Београд, 18. октобар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић говорили су данас о задацима Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом.

Фото: Танјуг

Ðорђевић је на конференцији за новинаре у Влади Србије, где је одржан први састанак Радне групе, која је недавно формирана, а на чијем је челу Ðукић Дејановић, рекао да ће задатак тог тела бити да прати примену закона и предлаже евентуалне измене и допуне, у складу са економским потенцијалима државе.

Видећемо како ће се овај закон у наредном периоду рефлектовати на наталитет, а мењаћемо га с времена на време у зависности од резултата примене и у складу са финансијским могућностима земље, истакао је министар.

Он је поменутој радној групи пожелео успех у раду, изразивши притом уверење да ће резултати популационе политике коју спроводи Влада Србије дати позитивне резултате у наредним годинама.

Ðукић Дејановић је рекла да имплементација Закона о финансијској подршци породици са децом, чије су измене и допуне усвојене пре три месеца, изискује објективност, те да ће Радна група правити реалне процене о његовој примени.

Нема дилеме да је пронаталитетна политика један од приоритета ове владе, али питање је само како ускладити најбоље жеље и тенденцију увећавања финансијских давања са реалним економским могућностима, навела је министарка.

Према њеним речима, у раду Радне групе учествоваће представници министарстава за рад и финансија, као и републичких завода за статистику и за социјалну заштиту, а о њеним активностима министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, али и јавност, биће редовно информисани.

АУДИО: Конференција за новинаре о Радној групи за праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом
Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs