Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Рад на ефикаснијим граничним процедурама најважнији резултат самита 16+1

Рад на ефикаснијим граничним процедурама најважнији резултат самита 16+1

Београд, 18. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изразила је данас очекивање да ће градња Моравског коридора почети у другој половини наредне године.


Михајловић је, гостујући у јутарњем програму Телевизије "Хепи", истакла да је овај ауто-пут за централну Србију још значајнији од Коридора 10 јер ће омогућити да се тај део земље брже развија.

Иза сваког меморандума, па и иза оног о сарадњи са компанијом “Бехтел” о изградњи ауто-пута Појате–Прељина, стоји одлука Владе, навела је она и додала да је Србија мала земља на важном месту и треба да сарађује са свима.

Ресорно министарство то и ради јер успоставља сарадњу са компанијама и банкама из Кине, Русије, Азербејџана, САД, као и са европским банкама, док се приближно 60 одсто инвестиција у инфраструктури реализује са Кином, објаснила је Михајловић.

Србија, како је прецизирала, ове године завршава изградњу друмског Коридора 10 и источног и јужног крака, као и 103 километра ауто-пута на Коридору 11, док је за наредну годину планирана реализација нових пројеката, међу којима су Моравски коридор, као и ауто-пут и брза саобраћајница Рума–Шабац–Лозница.

Услов за инвестиције је политичка стабилност и Србија је данас земља која повећава свој углед у свету, отворена је за сарадњу и председник Републике има пријатељске односе са највећим светским државницима, као што је председник Кине, напоменула је она.

Михајловић је, говорећи о резултатима Трећег самита министара транспорта НР Кине и 16 земаља ЦИЕ, одржаног у Београду, истакла да је најважнији резултат тај што су се учесници у механизму сарадње 16+1 договорили да више раде на ефикаснијим граничним процедурама, које највише тиште све земље региона.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs