Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Јачање сарадње Србије и Кине

Јачање сарадње Србије и Кине

Београд, 16. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са министром транспорта НР Кине Ли Сјаопенгом о заједничким пројектима двеју земаља у области инфраструктуре.


Михајловић је том приликом изразила задовољство сарадњом са кинеским компанијама са којима градимо брзу пругу Београд-Будимпешта и Коридор 11, на којем ће 103 километра ауто-пута бити завршено до краја године, рекла је Михајловић.

На билатералном састанку одржаном у оквиру Трећег самита министара НР Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе, Ли Сјаопенг је нагласио традиционално добре односе Србије и Кине, наводећи да је већ у првој посети Београду осетио гостопримство и пријатељство према кинеском народу и пријатељство руководства двеју земаља.

Честитам Влади Србије и вама лично на успешно организованом министарском састанку, за који верујем да ће дати добре резултате, пре свега у смислу разматрања прагматичних мера за унапређење будуће сарадње у оквиру механизма 16+1, рекао је Ли Сјаопенг.

У оквиру посете Србији, министар Ли Сјаопенг обићи ће сутра градилиште моста Сурчин-Обреновац, једног од најдинамичнијих градилишта у Србији, на којем је главни извођач кинеска компанија.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs