Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Посета Путина потврда традиционалног пријатељства са Русијом

Посета Путина потврда традиционалног пријатељства са Русијом

Београд, 16. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је у данашњем разговору са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином да је за Србију велика част то што ће председник Русије Владимир Путин, на позив председника Србије Александра Вучића, посетити нашу земљу у јануару наредне године.


Брнабић је оценила да ће то бити и изузетна прилика да се сарадња наших земаља учврсти и потврди традиционално пријатељство двају народа, нагласивши да се очекује и потписивање више споразума који ће ближе уредити одређене области билатералне сарадње.

Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због континуитета дијалога, сарадње и размена посета на највишем нивоу, подсетивши и на скорашњу веома успешну посету председника Србије Александра Вучића Русији.

На састанку је разговарано о сарадњи у области економије, енергетске стабилности и културе, као и о српско-руском Међувладином комитету за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, који ће заседати у Београду у новембру ове године.

Брнабић је искористила прилику да изрази захвалност на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије и нашем конструктивном приступу у проналажењу компромисног и трајног решења за питање Косова и Метохије.

Чепурин је, говорећи о економској сарадњи, истакао значај Међународног економског форума у Санкт Петербургу, који се под покровитељством председника Руске Федерације одржава у јуну наредне године, и позвао премијерку Брнабић да учествује на овом важном светском економском догађају.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs