Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија нова инвестициона дестинација за текстилне компаније из Турске

Србија нова инвестициона дестинација за текстилне компаније из Турске

Београд/Истанбул, 16. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Истанбулу са власницима фирми из Асоцијације произвођача текстила Турске, који су заинтересовани за покретање производње у Србији.


Љајић је том приликом представио све погодности које очекују потенцијалне улагаче у Србији, додајући да је наша земља водећа у региону када је у питању привлачење страних инвестиција.

Он је истакао и да је у последње три године у Србији велики број турских компанија из области текстилне индустрије започео производњу и да већина њих размишља о повећању капацитета, што је јасан показатељ добре пословне климе у нашој земљи.

Председник Асоцијације Мустафа Гултепе рекао је да је Србија постала нова инвестициона дестинација за турске текстилне произвођаче, посебно истичући позитивна искуства њихових чланова који већ послују на српском тржишту.

Током састанка, власници двеју компанија из ове асоцијације најавили су да ће већ наредне недеље доћи у Србију и обићи неколико локација и фабричких хала, како би размотрили могућности за покретање производње, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs