Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија најактивнији учесник у оквиру механизма сарадње 16+1

Србија најактивнији учесник у оквиру механизма сарадње 16+1

Београд, 14. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић биће наредне седмице домаћин Tрeћег сaмита министарa трaнспoртa НР Кинe и 16 зeмаљa Цeнтрaлнe и Истoчнe Eврoпe, највећег регионалног скупа о инфраструктурним пројектима са Кином.

Зорана Михајловић и Ли Сјаопенг (архивска фотографија)

Михајловић је тим поводом у саопштењу за медије оценила да је Србија препозната као један од најактивнијих учесника у оквиру механизма сарадње 16+1 и земља која има водећу улогу у сарадњи са Кином кад је реч о инфраструктурним пројектима.

На овом састанку разговараће се не само о пројектима који се тичу Србије, већ о укупној сарадњи Кине и 16 земаља централне и источне Европе и њеном даљем развоју, и част нам је да је управо Београд домаћин тог скупа, нагласила је Михајловић, која је и председавајућа српском делу Мешовите комисије за трговину и економску сарадњу између НР Кине и Републике Србијe.

Кинеску делегацију на самиту предводи министар транспорта Ли Сјаопенг, с којим се Михајловић састала током посете српске делегације у Пекингу и разговарала о најважнијим инфраструктурним пројектима Србије и Кине, укључујући модернизацију и реконструкцију пруге Београд-Будимпешта и изградњу ауто-пута на Коридору 11.

Tрeћи сaмит министарa трaнспoртa НР Кинe и 16 зeмаљa Цeнтрaлнe и Истoчнe Eврoпe oдржaва сe у Бeoгрaду oд 15. дo 17. октoбрa, а свечано отварање самита је у утoрaк, 16. октoбрa, у Пaлaти Србиja.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs