Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Питање Космета решавати у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244

Питање Космета решавати у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244

Београд/Москва, 12. октобар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и председник Одбора за спољну политику у Савету Федерације Русије Константин Косачов оценили су да ће Русија пружити подршку сваком решењу по питању Косова које подржава српски народ, а у складу је са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 СБ УН.


Поповић је током састанка изразио захвалност Руској Федерацији и њеном председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Захвални смо Русији на поштовању међународног права и ставу да ће подржати само оно решење за Косово које је у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 СБ УН, рекао је министар и додао да једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце на Косову.

Косачов је поручио да српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије, додавши да је његова земља уз српски народ и Србију.

Он је подвукао да ће Русија остати доследна у поштовању међународног права и Резолуције 1244 СБ УН које Косово препознаје као интегрални и неотуђиви део Србије.

Поповић и Косачов су разговарали о томе како да се обезбеди већа економска помоћ за српску заједницу на Косову, оценивши да је економска перспектива кључна за опстанак и повратак Срба на Косово, наводи се у саопштењу Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs