Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада усвојила више законских предлога

Влада усвојила више законских предлога

Београд, 11. октобар 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају и Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима.


Предлогом закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката обезбедиће се ефикасније вођење поступака озакоњења и унапредити евиденција нелегалних објеката коју ће водити орган надлежан за послове државног премера и катастра.

Основни разлози за усвајање Предлога закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају јесу даље усклађивање са међународним стандардима и препорученом праксом Међународне организације цивилног ваздухопловства (ICAO), као и са европским прописима у овој области.

Новине у закону односе се на одредбе које се тичу области планирања и изградње аеродрома, заштите животне средине, а унето је и ново поглавље о транспорту опасне робе, којим се у домаће законодавство уводе стандарди Међународне организације цивилног ваздухопловства.

Усвајањем Предлога закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима укида се обавеза да грађани који имају возила старија од 15 година обављају технички преглед на сваких шест месеци.

Укидањем ове обавезе, Влада је изашла у сусрет великом броју власника који поседују старија возила. Такође, овим законским решењем укида се такозвани нулти технички преглед за новопроизведена возила.

Власницима ових возила омогућава се прва регистрација возила без подношења доказа о техничкој исправности и први редован технички преглед одлаже се најкасније до истека рока од две године од прве регистрације. Изменама закона пооштрене су и казне за прекорачење брзине ван насељеног места.

На данашњој седници усвојен је и Закључак којим се налаже министарствима и посебним организацијама да доследно спроводе политику Владе која се односи на укидање обавезе употребе печата за привредна друштва, предузетнике и друга правна лица.
Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs