Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Међународна заједница да спречи провокације на Космету

Међународна заједница да спречи провокације на Космету

Београд, 8. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом о политичко-безбедносној ситуацији у јужној српској покрајини.


Ђурић је истакао да је недавни упад албанских специјалаца на север Космета био претња стабилности и да је неопходно да међународне организације на терену предузму кораке како се такве провокације не би догађале.

Он је истакао да су стабилност и мир у интресу, како српског тако и албанског народа у покрајини, али и читавог региона, који је био узнемирен низом изјава албанских политичара у Приштини о стварању такозване велике Албаније.

Према његовим речима, Србија, трагајући за компромисним решењем на Космету, заправо ради у интересу свих чија је амбиција да живе у стабилном и просперитетном друштву.

Током разговора, било је речи и о перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине, за који, како је приметио директор Канцеларије за КиМ, међу политичким представницима Албанаца постоји све мања спремност.

Ђурић је навео да то најречитије потврђује чињеница да се прекосутра навршава две хиљаде дана од потписивања Бриселског споразума и постизања споразума о Заједници српских општина, која до дан-данас није успостављена, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохије.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs