Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Подизати квалитет образовања у свим деловима Србије

Подизати квалитет образовања у свим деловима Србије

Ранилуг, 5. октобар 2018. године – Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Марко Миленковић и помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих Александар Пајић разговарали су данас у Ранилугу са директорима предшколских установа и основних и средњих школа из Косовског Поморавља.


Пајић је на састанку, одржаном у Основној школи "Вељко Дугошевић", рекао да је циљ Министарства да се подигне ниво квалитета образовања у свим деловима Србије.

Уложили смо много тога да би наше образовање изгледало другачије, као и да пружимо што већи квалитет образовног система, истакао је помоћник министра и додао да је много урађено и у области средњег стручног образовања.

Он је подсетио на то да је усвојен Закон о дуалном образовању, који између осталог, омогућава бољу повезаност са привредом, као и да се ради на реформи гимназијског образовања.

Први пут ове године имамо више од 25 одсто ученика који су обухваћени гимназијским образовањем, прецизирао је он и додао да је циљ да тај проценат буде што већи.

Помоћник министра је указао на то да је повећан и број ученика у гимназијским одељењима за талентоване за информатику и додао да се у 44 одељења школује више од 800 ученика који су положили пријемне испите.

Током састанка представници образовних установа из Косовског Поморавља похвалили су сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, као и рад начелника Школске управе у Косовској Митровици Јасмине Дедић.

Директор ОШ „Вељко Дугошевић“ Александар Аритоновић навео је да школа има 242 ученика у 18 одељења, као и да је предност школе добра кадровска структура запослених, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs