Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Потписани амандмани на пети и седми потпројекат у оквиру РСП

Потписани амандмани на пети и седми потпројекат у оквиру РСП

Београд, 2. октобар 2018. године – Министар за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић потписала је данас два амандмана на постојеће споразуме у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП).

Овим споразумима се обезбеђују стамбена решења за додатне породице избеглица и лица прогнаних из Хрватске и Босне и Херцеговине у ратовима деведесетих, као и услуге пројектовања објеката чија ће изградња бити финансирана из наредних потпројеката Програма.

Први амандман, који се односи на пети потпројекат Регионалног програма стамбеног збрињавања, омогућиће решавање стамбеног питања за додатних 135 избегличких породица, тако да ће укупан број породица које ће у оквиру овог таласа бити збринуте износити 1.847.

За ове сврхе, у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања обезбеђено је додатних 2.465.515 евра, тако да укупна вредност бесповратних средстава која су стављена на располагање путем овог потпројекта износи 38.814.421 евро.

Амандман на седми потпројекат Регионалног програма стамбеног збрињавања подразумева проширење обухвата активности потпројекта, омогућиће финансирање набавке услуга за пројектовање нових стамбених објеката од око 350 станова.

На овај начин, биће остварени предуслови за обезбеђивање додатних средстава у оквиру Програма за саму изградњу.

Циљ Регионалног програма стамбеног збрињавања јесте обезбеђивање трајних стамбених решења за 26.898 најугроженијих избегличких породица у региону (74.000 лица), од чега преко 16.000 у Србији, која уједно представља и највећег корисника Програма.

Највећи донатор Програма је Европска унија са опредељених више од 230 милиона евра, а средства такође обезбеђују и САД, Немачка, Норвешка, Италија и други донатори.

До овог тренутка, Републици Србији је одобрено више од 110 милиона евра бесповратних средстава кроз осам потпројеката и амандмана које у складу са Закључком Владе потписује министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs