Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Наставак разговора о унапређењу медијске сфере

Наставак разговора о унапређењу медијске сфере

Београд, 28. септембар 2018. године – У Влади Републике Србије одржан је данас трећи састанак Координационе групе Владе Србије за сарадњу са медијима и Тима за дијалог, који чине представници девет медијских и новинарских удружења.


На састанку се разговарало о делу захтева који су представници медијских и новинарских удружења изложили на претходном састанку, као и о приоритетним питањима на којима треба да се ради у наредном периоду.

Представници Координационе групе истакли су да ће рад на измени и допуни Правилника о суфинансирању пројеката у области јавног информисања у оквиру постојећих законских решења започети у октобру.

Сва медијска и новинарска удружења позвана су да доставе предлоге за измену, како би се заједнички дошло до најбољих решења. Чланови Тима за дијалог изложили су неколико предлога и могућа решења за измену Правилника.

На састанку се разговарало и о завршетку процеса приватизације медија, раду радне групе која се бави питањима безбедности новинара, изменама Правилника којим се регулише документација која се доставља Регистру медија, а која се односи на приказивање података за пројектно суфинансирање, као и о бројним другим медијским темама.

Предложено је да се на наредним састанцима позивају представници других институција, који могу да дају конкретне информације о питањима о којима ће се разговарати.

Састанку су присуствовали и представници ОЕБС-а, Делегације Европске уније у Србији и Фондације Конрад Аденауер, који су истакли да ће наставити да пружају експертску помоћ и подршку дијалогу.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs