Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Влада Србије ће надокнадити штету житељима Велике Хоче

Влада Србије ће надокнадити штету житељима Велике Хоче

Велика Хоча, 28. септембар 2018. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Зоран Бојовић посетио је данас у Великој Хочи код Ораховца три породице које су се нашле на мети пљачкаша, и том приликом поручио да ће држава наћи начин да им надокнади штету.

Фото: ТВ Мост

Породицама Матић, Чукарић и Ничић су у ноћи између 24. и 25. септембра украдене две краве, два телета и два аутомобила.

Бојовић је једној од породица предао краву, најавивши да ће преосталим породицама штета на исти начин бити ускоро надокнађена, при чему ће још три краве бити допремљене у наредна три до четири дана.

Влада Србије и Канцеларија за Косово и Метохију, како је истакао, чине све што могу како би се оштећеним људима у Великој Хочи и на другим местима у покрајини надокнадила штета, али потребно је да људи који су били жртве крађе то пријаве привременим органима како би информација дошла на праву адресу и како би им се евентуално помогло.

Према његовим речима, о озбиљним намерама Владе Србије сведочи и чињеница да се 200 милиона динара управо додељује пољопривредницима на Космету.

Прва јавна набавка везана за саднице је у току и 15. октобра се закључује. Имаћемо ускоро 450.000 садница на Космету које ће омогућити да за три до четири године људи имају шта да продају, а у међувремену ће бити снабдевени опремом и машинама за прераду тог воћа и поврћа, објаснио је Бојовић.

Он је изразио наду да ће то помоћи поновном покретању пољопривредне производње у јужној покрајини и дати јој нови замах.

Такође, како је додао, формирана је и радна група како би се сагледале могућности и циљеви развоја пољопривреде на Космету, и како би се српским пољопривредницима у покрајини помогло на што ефикаснији начин.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs