Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Породици Ковачевић са севера Космета уручен трактор

Породици Ковачевић са севера Космета уручен трактор

Лешак, 28. септембар 2018. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић уручио је данас трактор породици Ковачевић из Ибарског Постења, код Лешка, на Косову и Метохији, поручивши том приликом да је након деценија Србија поново у прилици да озбиљније улаже у јужну покрајину.

Фото: kim.gov.rs

Ковачевићима је данас уручен трактор који је обезбедило Министарство пољопривреде, а који је тој вишечланој породици обећао председник Србије Александар Вучић.

Петковић је нагласио да држава Србија коначно улаже у српске средине на северу Космета, али и свуда где Срби живе јужно од Ибра, оценивши да ће то бити значајан помак пре свега у економском развоју српских средина.

Ова донација, као и почетак припремних радова за изградњу пута Постење–Врачево–Рватска, јесте само почетак испуњавања свега што је председник Вучић обећао током посете Космету.

Урађени су акциони планови, а ускоро ће, како је најавио директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић, бити одржана и посебна седница Владе Србије на којој ће бити усвојени сви ти пројекти, рекао је Петковић, поновивши да је главни циљ да Срби остану и опстану на овим просторима.

Председник Општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да је данашња донација потврда да је Србија са својим народом у покрајини.

Милутин Ковачевић је и овом приликом изразио захвалност председнику Вучићу због недавне посете њиховом дому и Ибарском Постењу, поручивши да ће се трудити да оправдају његово поверење и овај поклон.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs