Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Идућег месеца заједничка седница Владе и представника Срба са КиМ

Идућег месеца заједничка седница Владе и представника Срба са КиМ

Београд, 19 септембар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је на састанку директора те канцеларије Марка Ђурића са представницима институција Србије и локалних самоуправа на КиМ закључено да би за око месец дана требало да буде одржана заједничка седница Владе Србије са представницима српског народа у покрајини.

Никола Селаковић, Марко Ђурић и Ивица Којић
Фото: Танјуг

У саопштењу са данашњег састанка, којем су присуствовали генерални секретар и шеф кабинета председника Србије Никола Селаковић и Ивица Којић, наведено је да ће на тој седници бити представљен инвестициони план за општине са српском већином и усаглашене мере подстицаја за инвеститоре спремне за улагање у та подручја.

На састанку је констатовано да је недавна посета председника Србије Александра Вучића позитивна прекретница и да је свима дала подстицај за још снажнију борбу за бољи положај српског народа на Косову и Метохији.

До најављене седнице Владе са представницима Срба са Косова и Метохије требало би да буду извршене и ревизије већ израдјених инфраструктурних и привредних пројеката.

Ђурић је истакао да предстоји велики талас улагања Србије у јужну покрајину, те да се, у том смислу, очекује ефикасност и проактивност свих српских институција на терену.

Недавна председникова посета у економском погледу представља генерацијску шансу за наше градјане на Косову и Метохији и све њихове политичке представнике који желе да учине нешто добро и вредно, рекао је Ђурић.

Селаковић је поручио да је у припрему и реализацију пројеката потребно укључити све интелектуалне и институционалне капацитете на терену, посебно Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Неопходно је, како је навео, ангажовати и све локалне капацитете за припрему тржишта за производе који ће проистећи из предстојећег инвестиционог циклуса.

И представници Срба са Косова и Метохије изнели су низ конкретних предлога за побољшање привредне активности у општинама са српском већином и обећали да ће у предстојећем периоду реализација инвестиција из централне Србије бити апсолутни приоритет српских локалних самоуправа и институција у покрајини.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs