Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Држава издвојила средства за лечење деце у иностранству

Држава издвојила средства за лечење деце у иностранству

Београд, 17. септембар 2018. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуку о додели средстава за наставак лечења дечака Душана Тодоровића из Свилајнца у здравственој установи у Шпанији у износу од 29.663.000 динара.


Средства које је определила Влада биће коришћена за евентуалне додатне трошкове лечења дечака Душана Тодоровића и још петоро деце у иностраним здравственим установама, за чије лечење Фондација „Подржи живот“ прикупља средства.

Министарство здравља обезбедило је и хитан санитетски транспорт, уз пратњу медицинског особља, до иностране здравствене установе у Шпанији, док су Фондација „Подржи живот“ и донатори уплатили средства на рачун ове здравствене установе.

Премијерка Ана Брнабић и чланови Владе апелују да се грађани најпре обрате Буџетском фонду за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији при Министарству здравља, с обзиром на то да има доста случајева да се новац за лечење оболелих у иностранству тражи мимо ове институције.

Фонд ће благовремено размотрити сваки захтев за лечење деце и одраслих у иностранству, јер је држава за ове намене издвојила више финансијских средстава него раније.

За опремање рачунарском опремом средње школе „Луцијано Гарсија“ у Сан Лоренсу душ Орангуш на острву Сантјаго у Зеленортској Републици (Република Кабо Верде) Влада Србије донела је одлуку о додели једнократне помоћи у износу од 10.000 долара.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs