Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада усвојила одлуку о минималној цени рада за 2019. годину

Влада усвојила одлуку о минималној цени рада за 2019. годину

Београд, 14. септембар 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници одлуку о висини минималне цене рада за период јануар–децембар 2019. године, која предвиђа да минимална цена рада, без пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање, износи 155,30 динара (нето) по радном часу.


Повећење од 8,6 одсто примењиваће се од 1. јануара 2019. године.

Чланови Владе усвојили су Основу за закључивање Споразума између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Европске организације за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) у погледу сарадње на терену, укључујући и контекст програма ЦЕРН-а за наставнике и ученике средљих школа и сродне наставне и теренске активности.

За потписника овог споразума овлашћен је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

На седници је усвојен Предлог закона о централном регистру обавезног социјалног осигурања. Усвајањем овог закона обезбедиће се јединствена база података о обвезницима доприноса за обавезно социјално осигурање, осигураницима и осигураним лицима у коју се подаци уносе и чувају и дневно електронски ажурирају.

Влада је данас усвојила и Стратегију за борбу против високотехнолошког криминала за период 2019–2023. године, са акционим планом. Доношење овако значајног документа, поред усклађивања законодавства с међународним стандардима, има за циљ да ојача своје оперативне капацитете и делује проактивно у погледу спречавања сексуалног злостављања деце на Интернету и подигне ниво свести грађана када је у питању високотехнолошки криминал.

Национална спортска признања, према одлуци Владе, биће додељена Ањи Пешић, рођеној Спасојевић и Ивани Ђерисило за освојене бронзане медаље на Светском првенству у одбојци у Јапану 2006. године и Влади Петковићу за освајање бронзане медаље на Европском првенству у одбојци, које је одржано 2007. године у Руској Федерацији.

Влада је усвојила више закључака на данас одржаној седници, а један од њих је и Закључак о усвајању Оквирног споразума између Републике Србије и привредног друштва Shandong Linglong Tire Co. Ltd са седиштем у провинцији Shandong у НР Кини.

Такође, усвојен је и Закључак о усвајању Меморандума о разумевању између Републике Србије и привредног друштва Shandong provincial transportation group, Ltd, закључак о усвајању Меморандума о разумевању између Републике Србије и привредног друштва Shijiazhuang Zhiyi Zinc Industry Co. Ltd са седиштем у провинцији Хебеј у НР Кини.

На седници је усвојен и Закључак о усвајању Меморандума о разумевању у вези са кинеско-српским (Хебеј) индустријским парком пријатељства између Републике Србије и Народне Владе Хебеј покрајине, као и Закључак о усвајању протокола о реализацији Меморандума о разумевању између Републике Србије и компаније Lanzhou Guangtong New Energy Automobile Co. Ltd NR Kina.

Чланови Владе усвојили су и Закључак о усвајању Протокола о разумевању између Владе Републике Србије и HBIS group Co. Ltd, као и Закључак о утврђивању Основе за закључивање споразума о међународном индустријском партнерству између Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Међународног индустријског партнерства Информатичког пута свиле.

На седници је усвојен и Закључак о утврђивању Основе за вођење преговора са кинеском Export-Import банком у вези са одобравањем кредита за повлашћеног купца за финансирање пројекта изградње топловода Обреновац-Нови Београд.

Такође, потврђен је и Закључак о утврђивању Основе за вођење преговора и закључивање оквирног споразума између Владе НР Кине и Владе Републике Србије о о обезбеђењу Републици Србији концесионалног зајма НР Кине за потребе спровођења пројекта изградње обилазнице око Београда на ауто-путу Е70/Е75 (деоница: мост преко реке Саве код Остружнице- Бубањ поток).

На седници је усвојен и Закључак о утврђивању Основе за вођење преговора са кинеском Export-Import банком у вези са одобравањем уговора о државном концесионалном зајму за пројекат изградње обилазнице око Београда на ауто-путу Е70/Е75 (деоница: мост преко реке Саве код Остружнице-Бубањ поток).


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs