Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Приштина гази и елементарна начела хуманости

Приштина гази и елементарна начела хуманости

Београд, 10. септембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најоштрије је данас осудио привођење француског хуманитарца Арноа Гујона, којем је, након вишегодишњег успешног филантропског рада и помоћи српском народу, Приштина забранила улазак на Космет.


Ђурић је нагласио да је једини грех Гујона то што помаже Србима и што успешно светом проноси истину о страдањима и обесправљености српског народа на Косову и Метохији, а његово задржавање на административном прелазу Мердаре је управо доказ суштинске антисрпске природе појединих структура моћи у Приштини.

Тиме што је Гујону забранила слободно кретање Косовом и Метохијом и обављање филантропског рада, Приштина је погазила елементарна начела хуманости на којима почива цивилизован свет, подвукао је он.

Албанском народу, како је рекао, није страна хуманост, међутим поједине злочиначке структуре у Приштини не знају за хуманост, или барем мисле да Срби имају мања права од осталих људских бића.

Данашња сулуда одлука да се Гујону практично забрани рад потпуно разоткрива шовинистичку природу дела владајућих структура у Приштини, и међународна заједница мора да буде алармирана оваквим позивом на узбуну, јер следећи корак може бити само затварање Срба у гета и њихово формално стављање у ранг бића другог реда, указао је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs