Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија чини све да заштити интересе свог народа на Космету

Србија чини све да заштити интересе свог народа на Космету

Београд, 9. септембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић осудила је данас спречавање уласка председника Србије у српску енклаву Бање на Косову и Метохији.

Михајловић је поручила да је посета председника Косову и Метохији показала да Србија жели мир и дијалог и да чини све да заштити интересе српског народа на Космету.

Она је оценила да су блокирањем пута српском председнику Александру Вучићу, који је дошао на Косово и Метохију с поруком мира, приштинске власти показале да су заробљене у прошлости, да нису у стању да осигурају безбедност на Косову и да кратковидим и себичним интересима спречавају компромис о заједничкој будућности Срба и Албанаца.

Без обзира на срамно спречавање председника Србије да посети Србе на Косову и ћутање међународне заједнице, посета председника Србије још једном је показала да је Србија уз свој народ на Косову и Метохији и да су наши циљеви мир и стабилност, безбедност грађана и економски напредак Срба на Косову, поручила је Михајловић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs