Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Албанци са Космета неспремни да испуне договоре

Албанци са Космета неспремни да испуне договоре

Београд, 9. септембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да догађаји на Космету, код места Бање, где је онемогућена посета председника Србије Александра Вучића, показују сву комплексност и осетљивост ситуације у јужној покрајини.

Фото: Танјуг
Брнабић је у телефонском укључењу у програм ТВ Пинк истакла да то показује и да су представници Албанаца на Косову и Метохији неозбиљни, неодговорни, непредвиди и да не поштују договоре.

Премијерка је навела да прати ситуацију заједно са својим тимом и да су “у приправност”.

Ово што се догодило показује комплексност и осетљивост ситуације на Косову и Метохији и потврђује наводе да су политички представници Албанаца на Космету непоуздани и неспремни да испуне договоре, поручила је она и додала да је ово што се догодило још невероватније ако се има у виду какве је поруке слао председник Вучић.

Брнабић је указала на то да је Вучић послао само поруке мира и стабилности, као и будућности и за Србе и за Албанце.

Јутрос је председник поново показао невероватно стрпљење које га краси како бисмо покушали да дођемо до дугорочног договора, оценила је премијерка и додала да је очигледно да албанским политичарима стабилност није у интересу.

Они су каријеру изградили у рату и не знају да се понашају у миру, навела је она и истакла да ће Србија наставити да позива на мир и стабилност.

Бићемо уз председника, као Влада ћемо бити ту за Србе са Косова и Метохије, улагати и помагати, али и штити ако треба, поручила је Брнабић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs