Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Помоћ државе у подстицању привредне активности на Космету

Помоћ државе у подстицању привредне активности на Космету

Лепосавић, 8. септембар 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић поручио је данас привредницима на бизнис форуму у Лепосавићу да ће држава Србија обезбедити мир и стабилност привредницима на Космету.

Недимовић је на форуму, који се одржава у оквиру посете председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији, рекао да је, након скоро 20 година, ово први пословни скуп овог формата, на коме су се срели привредници из централне Србије и српски привредници са простора јужне покрајине.

Министар је навео да овај бизнис форум представља ''иницијалну капислу'' за развој привреде и отварање нових радних места.

Без економије нема опстанка ни на једном простору, то је најважнија порука. Ови људи желе, могу и хоће, а на нама је да им обезбедимо мир и стабилност како би могли да развијају своје привредне активности, поручио је Недимовић.

Према његовим речима, за подручје Космета пољопривредни адут је, пре свега, пољопривреда и прехрамбена индустрија, с обзиром на то да је више од 70 одсто привредника из јужне покрајине из тих сектора.

Недимовић је додао да су воћарство и сточарство, пре свега товно и млечно говедарство, несумњиво главни адути тог простора.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs