Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Важно да посета председника Србије Космету прође у миру

Важно да посета председника Србије Космету прође у миру

Београд, 8. септембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић указала је данас на значај тога да посета председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији прође у миру и без икаквих сукоба.

Михајловић је истакла да је то важно како би се сачувала безбедност свих који живе на Косову и Метохији, и Срба и Албанаца.

Договор и компромис је оно чему теже сви који желе мирну и сигурну будућност за генерације које долазе, а посета председника Вучића Косову и Метохији јесте прилика да се учини још један важан корак у том смеру, оценила је она.

Нажалост, како је додала, екстремисти на обе стране, као и један део међународне заједнице који их подржава, желе да Косово и Србија буду стални извор нестабилности и сукоба.

Они који желе сукобе и немире неће доћи да живе са заједно Србима и Албанцима на Косову, и зато је важно да се два народа демократски договоре о својој будућности, закључила је Михајловић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs