Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Позив међународној заједници да схвати озбиљност ситуације на Космету

Позив међународној заједници да схвати озбиљност ситуације на Космету

Београд, 7. септембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је потребно огромно стрпљење да би се разговарало са тренутним представницима албанског народа на Косову и Метохији, који су неозбиљни, неодговорни, непредвидиви и не поштују постигнуте договоре и потписане споразуме.

Брнабић је у писаној изјави за јавност истакла да је ипак, безгранично стрпљење потребно да би се разумели поједини представници међународне заједнице који у заглушујућој тишини посматрају када Приштина прстом не мрдне да испуни Бриселски споразум више од пет година, када крши споразуме о посетама званичника, хапси и терорише нашег шефа тима за преговоре, врши огромне притиске на Српску листу, које ти људи стоички подносе због дијалога и компромиса, због одрживог мира на Косову и Метохији, а сада истим терором који су учинили над Марком Ђурићем прети и председнику Републике Србије.

Александар Вучић је човек који је учинио више за изградњу добрих односа између Срба и Албанаца него иједан политичар са било које стране, свакако у последњих сто година: од позива Едију Рами да посети Србију, који је први премијер Албаније који је посетио Србију након 68 година, преко пословног форума у Нишу када смо отворили пут привредној сарадњи, до покретања унутрашњег дијалога у Србији о могућности компромиса око Косова и Метохије, навела је она.

Познато је да стрпљење, нажалост, није једна од одлика нашег народа, али наш председник очигледно има и огромно и безгранично стрпљење, само и искључиво због мира, стабилности и просперитета свих грађана свих националности на овим просторима, нагласила је премијерка.

Ипак, као председница Владе Републике Србије, молим пре свега међународну заједницу да не ставља на тест више ни наше стрпљење ни наше разумевање, већ да схвати озбиљност ситуације и понаша се у складу са тим, поручила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs