Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Политичари из Приштине минирају договор о Космету

Политичари из Приштине минирају договор о Космету

Београд, 31. август 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðирић изјавио је данас да је кампања претњи политичара из владајућих структура у Приштини један од главних разлога због којих сматра да смо све даље од решавања односа са Приштином.


Ðурић је на конференцији за новинаре рекао да има утисак да је на сцени утркивање политичара из Приштине ко ће да заузме оштрији став и да поручи да Срби треба да добију мање права у будућности него што их и сада имају, при чему у то увлаче и албанске политичаре са југа Србије, као што је Шхиприм Шерифи који призива рат и насеље.

Све те филмове могу само да сањају, рекао је Ðурић и навео да је реч о "суманутим" територијалним претензијама у којима су они који их износе стигли не само до Ниша већ иду и даље.

Он је додао да им у томе помаже и ћутање међународне заједнице која не реагује и нема ни озбиљније осуде ни политичког деловања које би требало да заустави кампању која се води у Приштини.

Ђурић је политичким лидерима Алнбанаца на КиМ поручио да могу да сањају о томе да ће добити све, а да не дају ништа и да ће неко моћи да натера Србију да призна притивправну једнострано проглашену независност.

Директор Канцеларије за КиМ је навео да је други разлог чињеница да је све евидентније да је председник Србије Александар Вучић био у праву када је упозоравао на то да озбиљни кругови у међународној заједници раде на томе да Србија не добије ништа и да је ствар завршена 2008. године када је једнострано проглашена независност, а они је признали.

Он је указао на то да ти кругови у међуанродној заједници сматрају да Београд то треба само да прихвати и да нема о чему да се разговара, али и поручио да Београд сада има снаге и да води своју самосталну политику.

АУДИО: Конференција за новинаре директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића
Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs