Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > За хитну санацију штете од поплава 800 милиона динара

За хитну санацију штете од поплава 800 милиона динара

Београд, 28. август 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о рачунању времена, због потребе да наша земља донесе свој закон који ће регулисати ту област и дефинисати рачунање времена.


Тиме ће се обезбедити јединствено рачунање времена на територији Републике Србије, које је усклађено са временом које користе европске земље.

На седници је усвојен и Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о размени и узајамној заштити тајних података, као и Предлог закона о потврђивању Хонгконшке међународне конвенције о безбедном и еколошки прихватљивом рециклирању бродова, 2009.

Влада је усвојила и Државни програм хитних санационих радова на објектима за заштиту од вода оштећених у поплавама у мају и јуну ове године. За хитну санацију обезбеђена су средства у износу од приближно 800 милиона динара.

На седници је донет Закључак о усвајању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе САД о сарадњи у области инфраструктуре, у циљу јачања постојећих веза двеју земаља и стварања повољног амбијента за улагања у Србији.

Данас је усвојено више закључака о потписивању меморандума са Републиком Српском, и то Меморандум о сарадњи у области енергетике, Закључак о утврђивању основе за закључивање Меморандума о размени искустава у области издавања е-грађевинских дозвола Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Такође, усвојен је и Закључак о утврђивању основе за закључивање Меморандума о међусобном признавању „великих лиценци“ између два ресорна министарства грађевинарства и Закључак о утврђивању основе за закључивање споразума о међусобној сарадњи у области информационо-комуникационих технологија министарстава унутрашњих послова Србије и Републике Српске.

На седници је донет и Закључак о утврђивању основе за вођење преговора и закључивање Меморандума између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и Закључак о утврђивању основе за закључивање Меморандума о сарадњи између Националне академије за јавну управу Републике Србије и Агенције за државну управу Републике Српске.

Влада је донела и акт о стицању статуса института од националног значаја за Институт за нуклеарне науке „Винча“ и Институт за медицинска истраживања у Београду.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs