Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Убрзање дијалога Београда и Приштине у Бриселу

Убрзање дијалога Београда и Приштине у Бриселу

Београд, 27. август 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да су наредни месеци, када је реч о решавању проблема Космета, веома значајни и да се може очекивати убрзање дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Фото: Танјуг
Дачић је у обраћању новинарима у Старој Пазови, где је присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу станова за избеглице, рекао да је рано говорити о томе да ли ће крај дијалога бити успешан и када ће се завршити.

Он је пренео да је најважнија порука која се могла чути након сусрета председника Србије Александра Вучића и председника привремених институција власти у Приштини Хашима Тачија у Алпбаху да постоји жеља да се разговара о тражењу трајног решења, као и да постоји расположење других земаља да прихвате оно што се две стране договоре.

Према његовој оцени, дошло је до велике промене и отвара се могућност да се разговара о начину како да се дође до компромиса.

Дачић је навео да предстоји долазак страних званичника у Србију, али и одлазак председника Вучића у више земаља, међу којима је и посета Паризу, где се очекује присуство председника САД Доналда Трампа.
Он је истовремено оценио да не верује да ће бити неких изненађења у вези са европским путем Србије на састанку министара спољних послова ЕУ са министрима земаља кандидата, који ће бити одржан у петак у Бечу.

Дачић је додао да ће поменутом састанку, дан раније, претходити пријем код председника Аустрије.

У петак, 31. августа, је седница министара спољних послова где ћемо чути да ли има неких нових детаља о нашем европском путу, али не верујем да има неких великих изненађења, поновио је први потпредседник Владе.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs