Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Трајног мира на Космету нема без историјског компромиса

Трајног мира на Космету нема без историјског компромиса

Београд, 19. август 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поновио је да ће Срби и Србија, ако решења косовскометохијског проблема буде, имати више територија, новца и права, јер ће решење бити искључиво такво да поправља њихов садашњи положај.

Ђурић је у изјави за дневни лист "Политика" рекао да Србија неће бити спремна да прихвати решење које не би омогућило да Србима на Космету буде боље него данас.

Он је истакао да се то односи на области здравства, школства, економског развоја, политичких права, али и на све друге области живота од којих зависи будућност српског народа, како северно, тако и јужно од Ибра.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је, подсећајући на то да проблеми на Косову и Метохији постоје деценијама и вековима, нагласио да је јасно да док год Срби и Албанци живе на истом простору, а супротстављених интереса, трајног мира и стабилности не може бити без историјског компромиса.

Наша држава је спремна да за таквим решењем трага, поручио је он и указао на то да је неопходно да се у овим данима и месецима ујединимо као народ и друштво, јер је ово питање од далекосежног државног и националног значаја.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs