Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Јавни позив "Програм за унапређење бизнис капацитета у ИТ сектору“

Јавни позив "Програм за унапређење бизнис капацитета у ИТ сектору“

Београд, 15. август 2018. године – Кабинет председнице Владе Републике Србије и Канцеларија за ИТ и еУправу, у сарадњи са Програмом УН за развој (УНДП), упутили су позив свим заинтересованим правним лицима да се пријаве на конкурс у оквиру "Програма за унапређење бизнис капацитета у ИТ сектору".

Позив се односи на подношење захтева за довођење међународно признатих стручњака за развој ИТ/иновативних производа и раст старт-апова на стручним конференцијама намењеним ширем кругу заинтересованих.

Овај програм реализује се у оквиру пројекта “Србија на дохват руке– Дигитална трансформација за развој”, који Кабинет председнице Владе Републике Србије и Канцеларија за ИТ и електронску управу спроводе у сарадњи са УНДП.

Циљ Програма јесте подршка преносу бизнис знања и експертизе у областима развоја домаћих ИТ/иновативних производа и бољег позиционирања домаће ИТ заједнице и њених производа на глобалном тржишту.

Програм је усмерен на пренос знања из неке од ових области: развој ИТ производа, њихова употреба и прилагођеност тржишту, позиционирање ИТ производа или заједнице на глобалном тржишту, боље позиционирање и видљивост домаће ИТ заједнице или производа на глобалном тржишту.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић истакао је да на конкурс могу да се пријаве сва правна лица активна у области информационих технологија и иновационог предузетништва.

Јовановић је напоменуо да правна лица могу бити регистрована као привредна друштва, пословна удружења, удружења грађана и фондације.

Захтеви се подносе слањем попуњених образаца и пратеће документације у електронском облику, путем адресе it.program.rs@undp.org.

Обрасци се могу преузети на адреси rs.undp.org/it-program.

Захтеви могу да се подносе од 7. августа 2018. године и биће обрађивани по редоследу подношења, све до утрошка расположивих средстава за реализацију Програма.

Укупна расположива средства за реализацију овог јавног позива су 53.000 долара.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs