Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > СЕС за укидање закона о смањењу плата у јавном сектору

СЕС за укидање закона о смањењу плата у јавном сектору

Београд, 13. август 2018. године – Социјално-економски савет Републике Србије подржао је данас иницијативу да се ван снаге стави Закон о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

Фото: Танјуг

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан СЕС-а Зоран Ђорђевић истакао је на конференцији за новинаре, одржаној након 80. редовне седнице Савета, да је ово тело подржало и иницијативу за измену закона о јавним набавкама, о порезима на имовину, о порезу на додату вредност (ПДВ) и о порезу на добит правних лица.

Он је навео да је на седници усвојен и текст Предлога стратегије безбедности и здравља на раду у Републици Србији од 2018. до 2022. године, као и Акциони план за спровођење тог закона.

АУДИО: Конференција за новинаре Социјално-економског саветаПрема његовим речима, очекује се да већ на следећој седници Савета, која би требало да буде одржана у септембру, министар финансија да одговор у вези са иницијативом за укидање закона о смањењу плата у јавном сектору.

Министар је, када је реч о измени Закона о јавним набавкама, рекао да Влада размишља о томе како би процес набавки био што ефикаснији, и изразио очекивање да ће те измене бити усвојене до краја године.

Председавајући Социјално-економском савету и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић прецизирао је да је ова унија поднела иницијативу за измену закона о јавним набавкама, о порезима на имовину, о ПДВ-у и о порезу на добит правних лица.

Он је додао да је иницијативу за стављање ван снаге Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава поднео Савез самосталних синдиката.

Председник Савеза самосталних синдиката Србије и члан СЕС-а Љубисав Орбовић подсетио је на то да је у претходном периоду било повећања плата у појединим секторима које обухвата поменути акт, попут здравства, образовања и културе, али да у многим јавним предузећима није долазило до повећања, па су зараде у јавним устновама и комуналним предузећима ниске.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs