Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Починиоци злочина на Космету морају бити кажњени

Починиоци злочина на Космету морају бити кажњени

Београд, 12. август 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас да се будућност српско-албанских односа не може градити на нерасветљеним злочинима и заташкавању истине, и зато је кажњавање терориста и злочинаца несумњиви интерес оба народа.


Ђурић је поводом обележавања 15 година од терористичког напада на српску децу у Гораждевц истакао да су за нама године туге и бола, али и године узалудног очекивања и наде да ће тај злочин бити расветљен, а злочинци приведени правди.

Деца која су убијена и рањена док су се купала у Бистрици јесу симбол мучеништва и страдалништва српског народа на Космету у годинама по доласку међународних снага у нашу јужну покрајину, а њихови прекинути млади животи су и данас, као и тог 13. августа 2003. године, упозорење да зло не спава и да је трајан и одржив мир нешто за шта се сви морамо борити, поручио је он.

Према његовим речима, чињеница да 15 година овај монструозни терористички акт није добио судски епилог остаје мрља на образу међународних мисија чији је основни задатак био успостављање владавине права и закона на поратном Космету.

Починиоци овог злочина, као и убице жетелаца у Старом Грацком, породице Столић у Обилићу и путника аутобуса „Ниш експреса“ код Подујева морају бити кажњени у име правде, али и као доказ да је време идеологија мржње и зла за нама, нагласио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs