Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Снажна подршка државе српском народу на Космету

Снажна подршка државе српском народу на Космету

Косовска Митровица, 8. август 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас Србима из јужне српске покрајине да ће, без обзира на то шта се у будућности буде дешавало, бити безбеднији и да ће имати већу подршку државе Србије.

Фото: Танјуг

Ђурић је у Косовској Митровици, на састанку са представницима Српске листе, којем је присуствовао и генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић, рекао да се поноси њиховом издржљивошћу и храброшћу.

Он је навео да је такође поносан на јединство Српске листе и српског народа који је ту политичку опцију, која је јединствена са политиком државе Србије, подржала 90 одсто, подвукавши да се у тешком и неизвесном времену дошло до слоге српског народа на Космету.

Ђурић је поручио да се неће дозволити да север Косова и Метохије не буде у Србији, и додао да ћемо остати истрајни и уједињени.

Он је пренео да је председник Републике Александар Вучић наложио да на северу Космета и у свакој српској средини и јужно од Ибра до краја године треба да се реализују сви започети пројекти, као и да се разговара са градоначелницима о томе шта је то што у свакој општини новцем из буџета Србије може да се уради.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs