Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Комбинат „Трепча“ важан за српски народ у покрајини

Комбинат „Трепча“ важан за српски народ у покрајини

Београд, 5. август 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је данас, у име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, рударима на Косову и Метохији, руководству и свим запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату „Трепча“, као и свим рударима у осталим деловима Србије, Дан рудара.

„Рударско-металуршко-хемијски комбинат „Трепча“ је већ деценијама, у разним државним системима и историјским превирањима, темељни ослонац енергетског, економског и укупног развоја и напретка наше јужне покрајине.

Она је и незаобилазна претпоставка у свим савременим стратешким плановима даљег ширења енергетског сектора и модерног развоја Косова и Метохије.

Овогодишње обележавање Дана рудара долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке и судбоносне дане. Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији.

Председник Републике Србије Александар Вучић је неколико пута нагласио да постоје јасне црвене линије када се ради о „Трепчи“ и енергетици на Косову и Метохији. Зато желим и овога пута да поручим да ће Република Србија заштитити и „Трепчу“ и хидроелектрану „Газиводе“ и трафо-станицу „Валач“, и у то не треба нико да сумња.

Јер, онај ко дира у „Трепчу“ руши темеље егзистенције српског народа на Косову и Метохији, а то ћемо наставити да чувамо.

Изражавајући дубоко поштовање и захвалност за тежак рударски посао, уверавам вас још једном да смо одлучни да чувамо и вреднујемо своја природна богатства и да ћемо предано радити да рударима на Космету осигурамо боље услове рада, веће зараде и пристојан животни стандард за њих и њихове породице.

Честитам вам још једном ваш Дан и поздрављам вас традиционалним рударским поздравом „Срећно!“, наводи се у честитки Марка Ђурића.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs