Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Каменовање школе у Рабовцу наставак насиља над Србима

Каменовање школе у Рабовцу наставак насиља над Србима

Београд, 31. јул 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су ноћас у селу Рабовце непознате особе каменовале зграду издвојеног одељења Основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана, које похађају српска деца, при чему су разбијена четири прозора.


Канцеларија најоштрије осуђује овај вандалски чин и позива безбедносне структуре у Приштини да пронађу и приведу правди починиоце који су каменовали школу, јер је то једини начин да се насиље и разбојништво зауставе.

Реч је о наставку организованог разбојништва, које има за циљ да изазове немир, страх и несигурност код српског становништва на Косову и Метохији.

И док председник и Влада Србије улажу максималне напоре да се у нашој јужној покрајини створе услови за заједнички живот и међусобно поверење између Срба и Албанаца, напади на Србе, на њихову имовину, цркве, здравствене и образовне установе су готово свакодневни.


Канцеларија подсећа на то да је у истој школи у овом периоду прошле године подметнут пожар, при чему је изгорела једна учионица, а починиоци до данас нису пронађени.

Све то изазива забринутост и стрепњу, али и сумњу да се ради о настојањима да се Срби онеспокоје и испровоцирају, како би се добио алиби за неку опаснију акцију против српског становништва на Космету.

Влада ће истрајати у настојањима да се на Космету очува мир и и успостави сигурност и безбедност за све грађане, али ће исто тако истарајати и у намери да заштити своје сународнике и њихову имовину, поготово када се ради о објектима Републике Србије који су намењени деци.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs